Nieuws

Plekken van plezier. Open Monumentendagen 2019

De Open Monumentendagen 2019 vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september.
In het kader van de Open Monumentendagen 2019 met als thema “Plekken van plezier” stelt Stadsmolen de Nijverheid uiteraard ook haar deuren open.

U kunt hier het proces ‘van graan tot brood’ meemaken en als verrassing kunt U onze overheerlijke spelt-pannenkoeken proeven.
De molenaars zijn aanwezig van 13.00 tot 16.30 uur.
Het Bakhuys is geopend op zaterdag vanaf 10.00 uur.
Bij onze inpandige Stadsbrouwerij Wilskracht kunt U terecht om den inwendige mensch te sterken.
In het mooie vestingstadje Ravenstein is van alles te doen:
Stadswandelingen en foto-puzzeltocht. Ook zijn het leerlooierijmuseum, de smederij en het ‘van Kleef-bolwerk’ geopend voor publiek.
Kortom: Ravenstein, een bezoekje meer dan waard!

.

Molen Ravenstein zoekt vrijwilligers voor Bakhuys en molen!

Het idee rond ambachtelijke producten van Molen de Nijverheid in Ravenstein is een schot in de roos. De combinatie van Korenmolen, Bakhuisje met steenoven en Bierbrouwerij met proeflokaal oogst veel waardering en trekt in het 1e seizoen reeds vele bezoekers. Dat de Ravensteinse Molen annex Bastion kwaliteit levert blijkt eens temeer uit de prijswinnende deelname aan de Brabantse Dorpen Derby en de titel “Lekkerste Bier van Brabant “ welke onlangs aan Stadsbrouwerij Wilskracht is toegekend.

Om de bezoekers te ontvangen in een omgeving waarin Molen, Brouwerij en Bakhuys gelijktijdig hun ambachtelijke processen tonen worden nu meer vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om op bepaalde tijden als BAKKER EN/OF STOKER OF MOLENAAR in het team mee te draaien.

Vier Molenaars en een Meester Bakker staan te trappelen om enthousiaste mensen te begeleiden en training te geven. Ervaring is absoluut geen vereiste, belangstelling voor ambachtelijkheid en pure, eerlijke producten is een pré.

Als je interesse hebt in ambachtelijk te (leren) bakken of op een molen mee te draaien in een gezellig vrijwilligersteam op een mooie locatie in een oud vestingstadje met als ambiance cultureel erfgoed, toeristen en lekkere producten laat het dan weten!
Aanmelding dan wel nadere informatie opvragen is mogelijk via info@molenravenstein.nl of via telefoonnummer 06-18996481

2 1 3

Persbericht BDD


 

De Ravensteinse ‘scheve molen van Pisa’


Stellingmolen ‘De Nijverheid’ Ravenstein