Openingstijden:

Elke zaterdag
Molen: 13.00 – 17.00 uur
Bakhuisje: 10.00 – 15.30 

Voor openingstijden van ons streekproductenwinkeltje verwijzen wij u naar www.stadbrouwerijravenstein.nl 
Voor rondleiding IN DE MOLEN en reservering buiten openingstijden: 
Twan van de Broek, telefoon 0486-412163

 

Bakworkshops en -cursussen:     

Wil je zelf brood leren bakken op ambachtelijke wijze zoals dat gebeurt in ons bakhuis, volg dan één van de cursussen of workshops. Deze worden, naar wens op maat, georganiseerd in en rondom het bakhuisje van de molen.  Individueel of voor groepen tot  acht personen. Diverse thema’s: van Speltbrood bakken tot desem-, gevuld- of stokbrood. Ook leuk voor feesten, bedrijfsuitjes, of als aanvulling op een “heisessie”.

Meer weten?  Kijk op de website van maakjebrood.nl of kom op zaterdag langs in het “Bakhuys” van de molen
of bel met 06 512 56 473

 

Maasoever Molen Fietsroute:

De Molen is ook onderdeel van de Maasoever Molen fietsroute. De fietsroute inclusief een boekje met  alle wetenswaardigheden is beschikbaar in het winkeltje.

De Maasoever Molen Fietsroute is een aanvulling op de vele fietsmogelijkheden die in deze streek aangeboden worden. Met deze route wordt naast het mooie rivieren landschap, historische stadjes en monumentale panden een speciaal aspect onder de aandacht gebracht, namelijk de molens in het Maasland gebied, zowel aan de Brabantse als de Gelderse zijde van de Maas.

In het gebied staan verschillende type molens, zoals de stellingmolen, de standerdmolen en een speciale molen: de rosmolen. Elke molen heeft zijn eigen functie; de meest voorkomende is die van korenmolen, maar er is ook een “looimolen” voor het malen van eikenschors, of een karnmolen voor de zuivelbereiding. Eén molen heeft zich specifiek toegelegd op het malen van speltgraan, een oer graan dat de laatste jaren is herontdekt vanwege de goede eigenschappen voor de gezondheid. Er worden streekeigen producten van gemaakt zoals bakkersmeel, pannenkoekenmeel, speltbloem, spelt-bier en spelt-jenever. De eerste 3 producten worden ook in het winkeltje van de molen verkocht.

De fietstocht heeft echter nog veel meer te bieden. Het gebied is rijk aan vele monumentale gebouwen: zo is in de route opgenomen een prachtig en indrukwekkend kasteel in Hernen, een kasteelruïne in Batenburg en diverse kerken van Romaanse tot Barok stijl; ieder oeverwal dorp heeft wel een dergelijke kerk. Bijzonder is verder het stoomgemaal “De Tuut” in Appeltern. Verder zijn zeker vermeldenswaardig een 3 tal Maasstadjes met van oudsher stadrechten, vanwege hun historische betekenis, hun middeleeuwse stratenpatroon, karakteristieke bebouwing en hun vestingwerken patroon. In de 70er jaren is daarom ook door de toenmalige Minister van Cultuur aan Ravenstein, Batenburg en Megen het predicaat `Beschermd Stadsgezicht` toegekend. Landschappelijk heeft de tocht de fietser ook veel bieden: kronkelige dijken, boeiende rivieren, waterpartijen met hun eigen Flora en Fauna. Kortom, de Maasoever Molenfietsroute is een ontdekkingstocht door het prachtige Maasoever gebied waar de stilte weldadig aandoet!